Bet25 og Dansk Hestevæddeløb kårer Månedens Profil i Maj: Stald KTAS

I dag er en stor flok danskere taget af sted mod Tyskland for at se det Tyske Galop Derby – de har alle det til fælles, at de ejer en andel i andelsstalden KTAS. Andelsstalden er både Danmarks største og ældste af sin slags. Men hvordan blev den til det, den er i dag, og hvorfor valgte man at starte den i sin tid?


Andelsstalden KTAS er blevet kåret til Maj Måneds Profil, af Dansk Hestevæddeløb og Bet25, for deres flotte resultater med andelshestene Kazio og Hansi Gejs. Kazio, trænet af Henrik Thomsen, tog sin flotte sejrsstreak med ind i maj måned og fik to sejre i træk. Hansi Gejs, trænet af Magnus Ladegaard, tog ligeledes en flot sejr med René Kjær i sulkyen. Selvom de flotte resultater ikke kan benægtes, har øjnene længe været rettet mod den stærke andelsstald, der af mange årsager fortjener anerkendelse for det flotte arbejde, de laver.


Jeg ringer op til forretningsordfører og stifter, Bent Rejkjær, for at fortælle stalden, at de er blevet kåret, og så vil jeg naturligvis gerne vide, hvordan stalden blev til, og hvorfor han mener, de har opnået så flotte resultater, både som stald og med deres heste. For at svare på dette skal vi starte i 1990, da Bent tog initiativet til at starte andelsstalden, der blev opkaldt efter hans arbejde i KTAS. Han ønskede at skabe en forening med sine kollegaer, hvor man sammen kunne eje en travhest. Det skulle være billigt, og det skulle være et socialt samlingspunkt, hvor et fællesskab kunne opstå omkring hesten. Det lykkedes, og det har Bent og bestyrelsen formået at bevare i nu 34 år. 

Kazio sejrer på Nykøbing Trav Foto: Dennis Stenbæk

”Det er det sociale, der holder foreningen i gang.”


I dag tæller stalden 1067 medlemmer spredt over Nordens lande og fem travheste samt to galopheste. Gennem min samtale med Bent er det tydeligt, at der er en stor ære i at sikre inddragelsen og det sociale i alle foreningens grene. For hver enkelt hest er der eksempelvis en bestyrelsesansvarlig, der i samarbejde med træneren udvælger hesten og sikrer, at ejerkredsen bag får information hver gang, der sker noget i træningen og løb. Det er uden tvivl den strukturerede indsats og fokus på inddragelse, der er en del af deres succes.


”Vi sætter en stor ære i at give ejerne nyheder. Folk skal mærke, de er med. Det er det sociale, der holder foreningen i gang”


At mærke, man er med, sørger stalden også for på andre måder, da de holder store sociale arrangementer.


”Vi er på Bornholm og i Paris hvert år til storløb. Det er udsolgt hvert år, og i år blev Bornholm udsolgt på otte dage. Så overnatter vi og ser trav.”


Men mindre kan også gøre det, og andelsejerne er da også på besøg ud i de stalde hvor deres heste holder til, og på Charlottenlund Travbane har de også et fast bord i den ikoniske bar, Rudolph Le Ann. Her kommer folk gerne hen og siger hej, og kender Bent ikke allerede alle de mange ejere, sørger han hurtigt for at få kendskab til dem, så alle kan føle sig involveret. Ejerkredsen tæller nemlig både traventusiaster og nye in spe, der er kommet ind gennem venners venner, og der kræves ofte en lille introduktion til sportens finurlige univers.


Det er klart, at Bent er en afgørende faktor for staldens succes, ikke kun i hans rolle som stifter, men også fordi han har en stor drivkraft i sig for, at stalden skal lykkes. Jeg spørger Bent, hvad der motiverer ham til at udføre dette store stykke arbejde, hvor så mange er involveret, og hvor det lykkes at skabe succesfulde resultater, både sportsligt og socialt.


”Det er jo gået hen og blevet mit livsværk, det er svært at slippe. Vi er meget stolte af vores forening. Man skal ikke prale for meget, men vi er meget stolte.”


Og stolte synes jeg også i den grad, Bent og foreningen kan tillade sig at være.

Hansi Gejs efter sejr på Nykøbing Trav 2. maj 2024

Andelsejerene på udflugt til Prix d'amerique i Paris

Sammen er vi stærkest


Udover at sikre staldens egne sociale succeser, strækker deres arbejde sig også ud i andre grene af sporten, hvor andelsstalden er med til at gøre et fantastisk stykke arbejde. Med den stigende tilskuerinteresse på tværs af landets baner er behovet fra gæsterne også steget, og mange er førstegangsbesøgende og har mange spørgsmål til sporten, hvilket kræver ressourcer i form af værter. Her er andelsstalden KTAS på pletten og med til at give besøgende gæster en god oplevelse:


”Vi har indgået et samarbejde med Charlottenlund Travbane og Klampenborg, hvor foreningen stiller op som frivillige og arbejder som værter på løbsdagene.”


Generelt gør foreningen meget for at få sporten bredt ud med sin store ejerkreds og tætte samarbejde med trænerne, der gør et stærkt stykke arbejde for at inddrage ejerne. Trænernes opbakning er unægteligt vigtig for staldens succes, og det er et stærkt koncept og flot stykke samarbejde, de har bygget op sammen.


Nu er ejerkredsen på vej til Hamborg, og vi fejrer dem for resultaterne i maj måned. Men der er unægteligt meget mere fra andelsstalden KTAS, som ejerkredsen kan se frem til socialt, og vi andre kan se frem til sportsligt.


Er du interesseret i at læse mere om KTAS, finder du deres hjemmeside her.

Nogle fra ejerkredsen på udflugt til galopdag Foto: Fra foreningens egen hjemmeside

Fik du læst...

Se flere nyheder