Bet25 og Dansk Hestevæddeløb kårer Juni Måneds Præstation: Here We Go Chief

Den 11. marts 2024 sagde Michael Lønborg i et sejrsinterview, at det ville være mærkeligt, hvis Here We Go Chief ikke skulle vinde Preben Munchs mindeløb den 30. juni 2024. Med Birger Jørgensen i sulkyen blev det således, og hoppen hev en flot og imponerende sejr hjem. Medejer Gert Rasmussen kalder Lønborg en profet, mens jeg kalder det et stærkt team og en hest i balance.

Når man ser på Here We Go Chiefs resultater de sidste to år, forstår man godt, at hun fortjener at blive kåret for sine præstationer. Dykker man nærmere ned, ser man, at den Jydske Væddeløbsbane, den eneste bane, hvor man kører højre rundt, er omdrejningspunktet for de mange resultater. Det har været særligt gavnligt for den 5-årige hoppe. Hun har tidligt måtte gennemgå store indgribende operationer og har som resultat af dette draget stor nytte af den jydske banes løberetning. I dag, trods udfordringerne tidligt i hendes liv, man kan dog kalde hende for en hest i topform, takket være teamet bag.

Here We Go Chief på sejrsrunde med Birger Jørgensen, efter sejr i Preben Munchs mindeløb Foto: Ole Hindby

En Skadet Begyndelse

Here We Go Chief, bl.a. trænet af Thomas Bonde og hans datter Mette Bonde, har ikke haft en nem start. Allerede da hun var føl bemærkede Thomas Bonde, at noget ikke var, som det skulle være. Hesten led af en skade, der krævede både tid og omhyggelig opmærksomhed for at blive korrekt diagnosticeret og behandlet. Thomas Bonde gav aldrig op på hesten, og det samme gælder for resten af teamet bag Here We Go Chief. Deres urokkelige dedikation og vedholdenhed har været afgørende for hestens rejse mod succes.

Here We Go Chief på en af sine lange rolige træningsture Foto: Privat Foto

Langsom Træning, Spa og Kropsbehandlinger

Det er dagligdagen for Here We Go Chief. En væsentlig del af hoppens succes kan tilskrives den langsomme og grundige træningsmetode, som teamet har anvendt. Medejer og opdrætter Anne-Mettes grundlæggende filosofi er "Train Smart, Recover Smart." Denne tilgang betyder, at teamet har fokuseret på at opbygge en stærk kondition og udholdenhed i hesten gennem tålmodig og systematisk træning. "Mette Bonde, Thomas' datter, rider lange og grundige ture med hende, og hendes store tålmodighed i træningen har været essentiel for Here We Go Chiefs udvikling." siger Anne-Mette, hun uddyber: "Det har givet hende (Here We Go Chief, red.) en solid grundstyrke", og dermed gjort det muligt for hende at vende tilbage til løbsbanen efter operationen og præstere på et højt niveau.

 

"Vi skal passe godt på hende – der er utroligt meget arbejde i at passe en hest ordentligt,"

 

siger Anne-Mette. Og det gør de. Here We Go Chief tilbringer dagligt tid hos Healthy Horse i Horsens, hvor hun hver dag får behandling i et spa-vandkar. Her står hun i 3 grader varmt vand med bobler, som Anne-Mette beskriver som værende afgørende for hestens succes.  Anne-Mette driver til dagligt virksomheden Hest i Balance, hvor hun arbejder med afspænding af heste for at sikre, at de har de bedste forudsætninger for bevægelse. Denne holistiske tilgang til behandling nyder Here We Go Chief også godt af. På trods af en hård start på sin karriere har dedikation, tålmodighed og en holistisk tilgang nu resulteret i en hoppe i sit livs form.

Anne-Mette i færd med afspændingsbehandling af Here We Go Chief

Spabehandlingen er bl.a. i vand der via bevægelser i vandet stimulerer led og muskler

Braste drømme?

Jeg kan ikke lade være med at undres, som min samtale med Gert Rasmussen og Anne-Mette skrider frem – var man slet ikke skuffet over, at hun blev skadet, og de oprindelige planer for en årgangshest måtte vige? Svaret er simpelt: nej. "Hun skal nok give det, hun kan og skal – så blev det ikke årgangsløb, men nu klarer hun sig godt som ældre. Hun har et super godt hoved, er meget intelligent og har evnen til at slappe af, når det er nødvendigt. Vi er lykkelige, men vi er også nervøse."

Lykkelig og Nervøs – Hver Hesteejers Motto?

Det er to utrolig stolte og glade ejere, jeg taler med. Selvsagt, når en hest leverer, er det umuligt ikke at bære disse følelser. Men det er ikke selvsagte følelser for hesteejere:

 

 "Ærligt, så ved jeg ikke, hvorfor vi kan lide det – men vi kan ikke undvære det"

 

Sådan siger Anne-Mette, når vi taler om ejerskabet af en hest. Jeg kan forstå, at tilgangen til træning og filosofien bag kommer med en struktur og en plan. Men som hesteejer står man i en helt anden situation – det er den afventende position, hvor et løb enten sætter en bølge af eufori eller skuffelse gennem kroppen. Det er netop denne ubekendte og voldsomme kontakt med sine følelser, der gør det så fantastisk at være hesteejer. Anne-Mette beskriver det således: "Man mærker så mange følelser, alt føles helt utroligt. Det er en virkelig fed fornemmelse, for man reagerer så kraftigt. Det er det, der er så fedt – intet er givet. Når man har vundet, er man lykkelig, men så er det også hurtigt videre til næste opgave." Opgaver, træner- og ejerkreds bag Here We Go Chief, løser i fællesskab. Og hvad er så den næste opgave for "hoppen med den kraftige motor", som Michel Lønborg omtaler hende?

Familien Bonde på træningstur i det fri Foto: Privat Foto

Fremtiden for Here We Go Chief

Før man fik set sig om, gik Here We Go Chief fra 0-klasser til at vinde store summer, hvilket sætter nye krav til, hvad hun kan deltage i. Med de nye klasser, som Here We Go Chief nu skal meldes til, bliver den vante jydske bane i Aarhus pludselig udfordret med løb. Banen, med sin unikke løbsretning højre om, har tjent hende godt, men grundet hendes skader spørger jeg derfor Anne-Mette om planerne for fremtiden og om de er nervøse. "Fremtiden peger mod Sverige, hvor hun kan konkurrere mod andre heste med lignende løbserfaring på baner med bedre sving og underlag, der er bedre for hende," Anne-Mette uddyber: "Hun har på kort tid tjent meget, og skulle vi stille hende op i Danmark, ville hun møde langt mere erfarne heste. Derfor er Sverige godt for hende."

Den næste opgave i Sverige bliver Solvalla og jeg håber, der kommer kraftige bølger af lykke, når Here We Go Chief melder klar i Sverige. Hendes rejse er et fantastisk eksempel på, hvordan tålmodig og holistisk træning og behandling kan skabe en succesfuld hest, selv når oddsene er imod den. Fremtiden ser i hvert fald lys ud for Here We Go Chief, og hvis I andre er ligeså spændte på, hvordan det skal gå hende i Sverige, må vi se, om profeten Michael Lønborg kan give os et kig i krystalkuglen.