Bliver Brigadier Triple Crown vinder på lørdag?

På lørdag kan Bent Olsen-trænede Brigadier blive den fjerde Triple Crown-vinder på Klampenborg Galopbane. Det sker hvis Stutteri Hjortebo-afkommet i morgen vinder Arqana Dansk St. Leger 2024.

 

For at blive Triple Crown-vinder så skal hesten vinde Dansk 2000 Guineas, Dansk Derby og Dansk St. Leger. Det er kun sket tre gange tidligere i dansk galopsports historie. Senest i 1946, hvor hesten Hallo opnåede den hæder.

Nu har Moohaajim-sønnen Brigadier chancen. Hingsten som ejes af Lone Kaj-Nielsens bo, vandt først på året Dansk 2000 Guineas. Næste skridt blev taget ved den flotte sejr i Dansk Derby 2024, den første lørdag i august måned. På lørdag skal Brigadier forsøge at tage det sidste skridt i Dansk St. Leger 2024.

Det sker cirka klokken 14.00 lørdag eftermiddag, når Brigadier kæmper mod ni modstandere i Arqana Dansk St. Leger. Løbet afvikles over distancen 2800 meter, om en førstepræmie på 125.000 kroner. 

Brigadier er med sit tal på 85 feltets højest handicappede hest. Hingsten har vundet fem sejre i karrieren og har rundet 1,3 millioner kroner i indtjening.

  -  Han har haft en lang sæson, og der er ikke noget afgjort på forhånd. Det bliver måske på den hårde side for ham med den bløde bane over de 2800 meter, hvor de skal igennem to sving fortæller hestens træner Bent Olsen og fortsætter

  -  Han var sat helt op til Dansk Derby, som er meget mere vigtig end Dansk St. Leger. Han virker stadig fin i træning og har aldrig gået et dårligt løb for os. Senest var han meget uheldig i Oslo, hvor han fik et grimt sving. Det var ikke hestens skyld.

  -  Vi har selvfølgelig ambitioner vedrørende Triple Crown, og går 100% op i det. Hesten kommer dog i første række på lørdag. Derfor er jeg rigtig glad for at det er Elione Chavez der rider ham, slutter Bent Olsen af.

Klampenborg Galopbane har otte løb på programmet på lørdag med start klokken 12.45. Hovedbegivenheden udover Dansk St. Leger er Højgaard Hestehospital Vinterfavoritternes Ærespræmie, hvor de toårige heste dyster om en samlet præmiesum på 250.000 kroner.

Spændende bliver det om Brigadier bliver den første danske Triple Crown-vinder i 78 år.

 

 

Fik du læst...

Se flere nyheder