Dansk Hestevæddeløb informerer d. 28. juni 2024

Kompensation til hesteejere

Sagen kort 
I forbindelse med registreringen af trænerskifte for en række heste fra Bo Westergaard til Nicklas Korfitsen modtaget d. 13. juni blev der lavet en indtastningsfejl i Dansk Hestevæddeløb.
Trænerskiftet var indtastet til onsdag d. 12. juni - samme dag, som en af hestene, Gabi Kyvsgård sejrede på Tingsryd-banen i Sverige.  
Jf. gældende regler omkring trænerskift i perioden fra anmeldelse til start er Gabi Kyvsgård efterfølgende af Svensk Travsport (ST) blevet frataget sejren. 

Dansk Hestevæddeløb og ST har været i løbende dialog om sagen. Fra svensk side er det vurderet, at deres reglement ikke giver mulighed for at korrigere resultatet i forbindelse med indtastningsfejlen. Det betyder, at Gabi Kyvsgård på dagen ikke var startberettiget, hvilket fra ST's side efterfølgende medførte diskvalifikation.

Det danske løbsreglement finder ikke anvendelse i forhold til den aktuelle sag, der er uden fortilfælde. Dette skyldes, at sagens emne handler om dels fratagelse af sejr efter løbet og et offentliggjort resultat, dels om en start på en udenlandsk bane. 

Beslutning 
Dansk Hestevæddeløb har på baggrund af ovenstående besluttet, at der tildeles en kompensation til ejerkredsen bag Gabi Kyvsgård via en godtgørelse på det fulde beløb for den fratagne sejr – i dette tilfælde 110.000 SEK. 

Dansk Hestevæddeløb kompenserer ikke for den manglende startmulighed til en senere finale i STL-regi. 

I et andet løb samme aften på Tingsryd deltog hesten Whoops Hanover, der via ovennævnte begrundelse ej heller var startberettiget på dagen. 
Whoops Hanover var på dagen uplaceret og opnåede ingen præmie, hvorved ejeren ikke har lidt et konkret og defineret tab. 

Ejerkredsen bag Whoops Hanover kompenseres for det transporttilskud på 1.500 SEK, som tilfalder de på løbsdagens startende heste, der ikke opnåede præmie. 

Fik du læst...

Se flere nyheder