Den forgangne weekend bød på masser af spændende og konstruktive drøftelser omkring hestesporten. Det drejede sig om fællesmøde for opdrætterne med mere end 60 deltagere, mens der i regi Dansk Hestevæddeløb blev afholdt workshop for ungdomsarbejdet lørdag i Aarhus og for travsportens amatører søndag i Aalborg.
Det er lavsæson for hestesporten i disse måneder, men det betyder på ingen måde stilstand i dialogen og samarbejdet med sportens aktive. Det var den forgangne weekend et fint eksempel på.
Lørdag var der for alvor gang i restauranten på Jydsk Væddeløbsbane. Det største rum var fyldt af mere end 60 personer, der havde takket ja til den invitation til temamøde, som Opdrætterforeningen og Breeders Club havde sendt ud.
Der blev indledt med informationspunkter, som gav anledning til en række spændende drøftelser i salen. Og talelysten blev ikke mindre, da der efter frokost var indbudt til dialog med et panel bestående af bl.a. opdrætter Thomas Lind-Holm, træner Michael Lønborg, dyrlæge Peter Fog og Dansk Hestevæddeløbs formand, Bertel Maigaard – og det hele lagt i kyndige hænder via Søren Aaen som ordstyrer.
Auktioner i nye klæder
Som nævnt ved en tidligere lejlighed har Dansk Hestevæddeløb taget opgaven tilbage i forhold til avl og opdræt - og herunder som ansvarlig for de to fysiske auktioner. Der er i den forbindelse nedsat et auktionsudvalg, og herfra lød relevant nyt.
Derbyauktionen omdøbes til Copenhagen Sale og afholdes på Skovriderkroen, Charlottenlund lørdag d. 24. august. Den vil have 48 heste under hammeren, og der arbejdes aktuelt på at sikre, at det ypperste inden for dansk travopdræt vil være repræsenteret den sidste lørdag i august.
Den hidtidige auktion i Aalborg holder flyttedag i forhold til både tidspunkt og lokalitet. Lørdag d. 21. september vil opdrættere og købere rette deres fokus mod Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg i Mårslet lidt syd for Aarhus.
Her afholdes Vilhelmsborg-auktionen i de fantastiske rammer, der normalt udgør ridesportens mekka i Danmark.
Forventningen til antallet af tilmeldte heste til Vilhelmsborg-auktionen vil være 60+, men i praksis er der ingen begrænsninger på det meget store og flotte anlæg.
Anmeldelsestidspunktet til begge auktioner vil være 1. april, og der vil over de kommende måneder tilgå mere information om de to auktioner, hvor en målrettet markedsføring vil være en vigtig del af processen.
Ungdommens workshop
I den anden ende af JVB’s restaurant havde Dansk Hestevæddeløb parallelt med opdrætternes arrangement inviteret til workshop for ungdomsarbejdet. 25 personer var tilmeldt, og samtlige baner var derigennem repræsenteret i spændende drøftelser.
Flere medlemmer til vores ungdomssport, fastholdelse og rekruttering af nye aktive var afsættet til mere end seks timers konstruktive snakke.
Som i mange andre idræts- og fritidsaktiviteter fylder fastholdelse af medlemmerne en stor rolle på vores Trav- og galopskoler og de tilknyttede ponyklubber. For en teenager vrimler det med tilbud og muligheder, samtidig med at overgangen til ungdomsuddannelse ofte betyder nye omgangskredse og andre prioriteringer.
Overgangen fra pony til store heste er helt afgjort et punkt, der kræver særligt fokus, og dertil kommer en række andre aspekter som eks. organiseringen af vores ungdomssport.
Der var i den forbindelse opbakning til, at ansvaret for den overordnede organisering af landets Trav- og galopskoler skal placeres i Dansk Hestevæddeløb.
En opsamling på dagen er på vej og vil tilgå deltagerne i indeværende uge.
Amatørerne på plads i Aalborg
Søndag havde Spar Nord Arena i Aalborg overtaget værtsrollen, da Dansk Hestevæddeløb inviterede til workshop for travsportens amatører.
Under underskrifter som a) muligheden for at dyrke sin sport, b) muligheden for at vinde og c) muligheden for at rekruttere venner og bekendte var talelysten bestemt stor blandt de fremmødte aktive amatører.
Deltagerne prioriterede selv emnerne undervejs, og som de primære blev valgt den hårde (professionelle) konkurrence, løbsudskrivninger, adgang til banefaciliterer og starttidspunkterne på udvalgte løbsdage. I følge de fremmødte er det betydende faktorer i forhold til deres udfoldelsesmuligheder inden for travsporten.
Dansk Hestevæddeløb skal i gang med opsamlinger fra nu tre workshops - inkl. opdrætter-workshoppen fra november i fjor. Derefter følger interne vurderinger af og beslutninger til, hvordan udbytterne fra de afholdte workshops kan integreres i organisationen og siden eksekveres.