Fredagens danske løbsdag: Jubilæumsfesten kan begynde - Hoppe Grand Prix'et indleder

Så er det nu. Bortset fra nogle få timer er nedtællingen tilendebragt. KL. 15.45 skydes Jydsk Væddeløbsbanes stort anlagte 100 års jubilæum i gang, og det bliver med fest og farver - og det klassiske Jydsk 4-Årings Hoppe Grand Prix som hovedløb. 

Nu skal de mange forberedelser stå deres prøve, når Jydsk Væddeløbsbane i eftermiddag indleder markeringen af banens 100 års jubilæum, og som strækker sig over hele tre løbsdage. I eftermiddag og på søndag handler det om travet, mens galopperne har ovalen for sig selv i morgen lørdag. 

I dag handler det primært om hopperne, når Jydsk 4-Årings Hoppe Grand Prix står for afvikling. Der er indløbet et enkelt afbud, så det er 11 toptunede heste, der kl. 17.31 trækker op bag startvognens vinder i bestræbelserne på at opnå den bedst mulige præmie, hvoraf vinderen får hele 194.000 kr.

Og der er for alvor et spændende løb i vente, hvilket illustreres af nedenstående tekst om hovedløbet, og som kan læses i baneprogrammet. 

Så er vi nået til fredagens hovedbegivenhed, hvor mange heste imponerede i prøverne og ligner reelle bejlere til sejren. Det var en stærk sæsondebut af 3 Just A Lady, der også er trænerens eget valg i løbet. Den sad udvendigt på 5 Jamaica Gardenia de sidste 7-800 meter og koblede kort, men sikkert greb til slut. Er den gået frem med løbet i kroppen og endnu engang går fejlfrit, så kan det være vinderen. 2 Ivana Nordic fortsætter bare med at vinde, og kan heste gøre andet for at bibeholde rollen som en af årgangens bedste hopper? 1 Ibiza Garbo og 4 Juno gav hinanden en forrygende dyst i deres indbyrdes prøve, og de to heste ligner også kandidater til de øverste placeringer i årgangens næststørste løb, jo kun overgået af derbyet. Overraskelsen kan 9 Innocence stå for med overpace undervejs, men samtlige af de øvrige vil vel overraske stort ved at løbe først over stregen trods samtliges gode kapacitet?

Alle sejl er sat til. Musikken er bestilt, og der er fyldt op ved alle udskænkningsstederne, så banen venter kun på dig. 

Der er meget mere info at hente på banens hjemmeside og herunder billetkøb, baneprogram og meget mere. Den finder du ved at trykke her

God fornøjelse - festen kan begynde. 

Fik du læst...

Se flere nyheder