Hestesektorens arbejde med hestevelfærd

Siden 2011 har Forum for Hestevelfærd været stedet, hvor vigtige spørgsmål på tværs af hestesektoren bliver drøftet. Dansk Hestevæddeløb har været med hele vejen, og aktuelt arbejdes der på et fælles svar til Det Dyreetiske Råds udtalelse om brug af heste til sport fra marts 2023.

Hestevelfærd er et helt afgørende element i vores sport, og der er mange særdeles nyttige informationer allerede på vores egen hjemmeside. 

Sideløbende med vores mange egne indsatser er Dansk Hestevæddeløb også en del af Forum for Hestevelfærd.

Da Det Dyreetiske Råd præsenterede sin udtalelse om brug af heste til sport, var det derfor helt naturligt at samle den brede kreds, der udgør det nævnte forum. 

Det har resulteret en en løbende møderække og yderst konstruktive samlinger, og man nærmer sig nu tidspunktet, hvor et svar til Det Dyreetiske Råd er klart. 

- Vi regner med at afslutte vores møderække omkring udtalelsen i årets første måneder, hvorefter vi så vil aflevere vores indstilling til den fremtidige brug af hesten i sport til rådet, forklarer chefkonsulent i SEGES, Jørgen Kold bl.a. i en helt frisk artikel på rideheden.com.

Du kan læse mere om arbejdet i Forum for Hestevelfærd ved at trykke her.