I eftermiddag afvikles kvalifikationen til finalerne i Dansk Avlsløb

Rene Kjær og Kobra Shadow (th.) vinder Jydsk 3-årings Grand Prix Consulation.
Koningin (th.) med Michael Lønborg i sulkyen på Charlottenlund Travbane.

BioCirc Trav Arena Skive er vært for kvalifikationen til finalerne i Dansk Avlsløb for hopper og hingste/vallakker.

Til start i dagens sidste af to afdelinger i kvalifikationen for hingste/vallakker er Kobra Shadow, ejet og trænet af Kenneth P. Hansen. Vi fangede Kenneth kort før han kl. 11 kørte fra Fjenneslev på Sjælland.

I dag sidder Kasper K. Andersen i sulkyen bag hesten, der ikke har fået den bedste optakt til løbet. ”Den har ikke trænet de seneste par dage. Jeg har egentlig bare ventet på, at han skulle komme sig over en virus. Hele stalden har faktisk været ramt siden sommer, så på det seneste har det meget handlet om at få hestene klar igen,” fortæller Kenneth.

”Under normale omstændigheder er det en hest, der har det hele. Den er starthurtig, god til at placere sig og generelt bare en stabil hest. Men vi må se, om den er blevet helt rask og lige så god, som da den vandt i Århus for nylig,” fortæller Kenneth om Kobra Shadow, der var først over stregen til Jydsk 3-årings Grand Prix Consulation d. 11. august.

Glæder sig til en kold øl
Ifølge Kenneth P. Hansen er der højt niveau i K-årgangen, så det bliver ikke en let opgave at kvalificere sig til finalen, hvor en samlet præmiesum på minimum 100.000 kr. venter. På trods af Kobra Shadows optakt, ser han dog frem til en eftermiddag i Skive: ”Lige nu glæder jeg mig til at komme frem og få en kold øl i Starters Lounge. Det er et rigtigt godt initiativ, og det er hyggeligt at møde de andre hesteejere,” fortæller Kenneth med henvisning til EDC Mors Starter Lounge, hvor BioCirc Trav Arena Skive inviterer alle hesteejere med hest til start på en forfriskning.

Kobra Shadow er en af flere heste, Kenneth har sat til salg. ”Jeg skal ikke have så mange heste, så jeg forsøger at skære lidt i antallet, så jeg ikke har 8-9 heste. Jeg vil gerne sende 3- og 4-åringer videre, da de har et hårdt program, der kræver, at jeg er hjemme hele sommeren. Og det er jeg ikke interesseret i,” fortæller Kenneth.

Fynsk optimisme
I hoppernes kvalifikation finder man Koningin, som Peter Falck købte for knap en måned siden.

Koningin trænes af Michael Lønborg, der også sidder i sulkyen kl. 17 i dag. Senest kørte Koningin 75.000 kr. ind med tredjepladsen i Dansk Hoppe Kriterium d. 6. oktober, og med en foreløbig indtjening på knap 355.000 kroner er hun en af årgangens mest vindende hopper.

Optimismen er da også stor hos vognmanden fra Glamsbjerg på Fyn. ”Jeg tror, Steen Juuls Keen Lady Josselyn bliver svær at slå, men Koningin er en sej hest, der kan blive ved længe. Hun er ikke så god i spids, så hvis vi kan sidde i ryggen og holde godt ved, skal hun nok få fart på undervejs,” fortæller Peter, der håber at have hoppen med i finalen i november.

Det er dejligt, at der er nogle storløb for 3-åringer, hvor der er gode penge på højkant. Jeg håber naturligvis, at vi er med og får et godt spor til finalen,” fortæller han med henvisning til lodtrækningen om startsporene i finalen, der foretages efter dagens 6. løb.

---

Om Dansk Avlsløb
Dansk Avlsløb for de danskfødte 3-åringer har været afviklet på skiftende banner gennem tiden.

Løbet er baseret på, at hingsteholderne tilmelder deres avlshingste, hvorefter afkom efter disse hingste, er berettigede til at starte i løbet.

Maharajah, Wishing Stone, Dominion Beach og Great Challenger, er blot nogle af de hingste, der har 3-årige afkom til start.

I år er den nu afdøde hingst Wishing Stone, repræsenteret med hele otte afkom i de indledende afdelinger. Dominion Beach og Great Challenger har hhv. syv og seks afkom med i kvalifikationsløbene.

Finalerne afvikles på BioCirc Trav Arena Skive d. 8. november.