Jeppe og Icebreaker er klar!

Jeppe Juel vendte i sidste weekend tilbage efter en skadepause på nogle uger, og han markerede sin tilbagekomst med et Dansk Mesterskab for Professionelle Kuske – den femte titel i mesterskabet. Nu gælder det så et af de få danske storløb, som Jeppe stadig ikke har vundet som kusk. Søndag sidder han bag en af forgrundsfavoritterne til Jydsk 4-Årings Grand Prix i form af Icebreaker, der stod for en forrygende præstation i kvalifikationen. Og træneren er naturligvis optimistisk. 


Det var et come back med manér, da Jeppe Juel efter skadepause satte sig i sulkyen ti gange i forrige weekend og derefter for femte gang lod sig hylde som dansk mester for professionelle kuske. Stilen var måske ikke helt, som det danske travpublikum er vant til.

 - Jeg havde det fint allerede i sidste weekend. Det lidt sjove er, at de smerter, der trods alt er efter uheldet – ja, dem mærker jeg faktisk mindst, netop når jeg sidder i sulkyen. Men det har da været en hård omgang, og det er vel bare at konstatere, at kroppen er ved at være lidt slidt, indleder Jeppe Juel. 


Og siden endnu et dansk mesterskab har telefonen vel været rødglødende i form af nye kunder.

 - Ha ha. Nej, sådan er det ikke. Det troede jeg nok første gang, at jeg vandt DM, hvor jeg forventede en totalt fyldt kalender, men det skete aldrig – og det er vist heller ikke sket for de andre vindere.

 - Men når det så er sagt, så er jeg vild med konceptet, og også i år var det uhyre tæt helt til sidste afdeling. Det viser jo, at konkurrencen og pointskalaen fungerer helt perfekt. Og så synes jeg helt klart, at jeg er pænest med guldhjelmen. Den bør jeg have patent på, lyder det fra Jeppe med et smil på læben. 

Så din form er i orden – og det dækker også for Icebreaker til på søndag. 

- Det var jo med stor spænding og måske lidt ængstelse, at vi sendte Icebreaker ud efter så mange måneders pause og i en direkte kvalifikation.  Jeg var jo sikker på træningstilstand og grundform, men løb er altid noget andet, så det var da fantastisk at se ham i den forfatning for Knud (Mønster, red.). 

Hvorfor den lange pause?

- De gode heste har altid en lang årgangssæson, og de skal være klar til det, så derfor starter vores heste nok ikke så mange gange, som andre ville vælge at gøre.

- Og i forhold til Icebreaker så er han jo en stor hest, der efter min mening har haft behov for at folde sig endnu mere ud, og det mener jeg, at han er klar til nu – og det er nok muligt, at han bliver endnu bedre som 5-åring, vurderer Jeppe Juel. 

Som lillebror til Extreme har forventningerne jo været store. Kan de to heste sammenlignes? 

- Nej, det tror jeg ikke. De har forskellige udtryk og forcer, og jeg vil heller ikke sammenligne Icebreaker med eks. Garfield. Han var en ener i min optik, men alle tre er fantastiske heste med stor udstråling. 

Imp Epice var overraskelsen

Jeppe Juel har faktisk to deltagere i Jydsk 4-Årings Grand Prix på Jydsk Væddeløbsbane søndag. Den anden er Imp Epice, der klarede cuttet via en overraskende tredjeplads i sin kvalifikation. 

- Da vi kørte mod Aarhus og kvalifikationsløbene, havde jeg troen på, at vi kunne få to heste med i finalen, men det var faktisk ikke Imp Epice. Ud over Icebreaker var det JJ, men han galopperede og kommer ud i Consolation i stedet. 

- Kenneth Andersen kørte et superfornuftigt løb med Imp Epice, og så skal han jo naturligvis have chancen også i finalen. Fra spor 12 og blandt disse konkurrenter handler det jo primært om en god oplevelse og bedst mulige præmie, forklarer Jeppe Juel.

Hvordan bliver løbet så kørt?

- Der er helt sikkert flere, der gerne vil afsted fra start – ja, sandsynligvis alle omkring mig. Jeg tænker ikke, at vi er med i den kamp, men jeg valgt bevidst spor tre og satser så på at komme til i andet spor, og så må vi se, hvordan tingene udvikler sig derefter.

- Og for Imp Epice’s vedkommende, så er det helt og holdent Kenneth, der lægger taktikken, men det handler vel om forsøget på at komme til inderbanen og til gode rygpositioner. Lige præcis i Grand Prix’et i Aarhus får faktisk de fleste chancen over de sidste 2-300 meter, slutter en optimistisk Jeppe Juel forud for årets næststørste løb for derbyårgangen. 


Jeppe Juel har ikke tidligere vundet Jydsk 4-Årings Grand Prix, men fik en dobbeltsejr i 2013, hvor Spikeld sejrede for Knud Mønster før Stelton, der var Jeppe Juels eget valg på dagen. Desuden er det blevet til to tredjepladser. 

Fik du læst...

Se flere nyheder