JVB’s Jubilæumsweekend – en kæmpe succes

En helt igennem forrygende jubilæums-weekend på JVB er overstået, og vi vover pelsen og kalder de tre dage for en kæmpe gevinst for den samlede hestesport. Topsport på alle tre, masser af både nye og rutinerede gæster og flotte tal på spilsiden, og så var også vejret jo glædeligvis med værterne. 

For første gang i historien kunne Jydsk Væddeløbsbane præsentere tre løbsdage i træk, og meget passende skete det i forbindelse med banens 100-års Jubilæum. Og det meste gik op i en højere enhed. 
Spændende opløbskampe foran et medrivende publikum var hovedingredienserne på alle dage, og når samtidig det logistiske omkring jubilæet og de store traditionsrige opgør fungerer, så kan det kun være en oplevelse for alle involverede. 

Traverne indledte fredag foran lidt mere end 1000 tilskuere, og naturligvis skal vinderen af Jydsk 4-Årings Hoppe Grand Prix nævnes i form af Just A Lady og Nicklas Korfitsen med en lille længde ned til lokale Juno på andenpladsen. 

 

Gæsterne gjorde sig umage henover weekenden. Både med hat men også som heppende tilskuer.

Vinderen af Jydsk Galop Derby 2024 - Biot

Lørdag stod i galoppens tegn

- med de jyske klassikere, som altid omkranser Det Jydske Derby, der i år havde Århus Stiftstidende som hovedsponsor. De kvindelige trænere satte de mandlige kolleger til vægs ved at lægge beslag på de første fire pladser og med en dobbeltsejr til lokale Lea Olsen. Med rutinerede Jacob Johansen på ryggen var favoritten Biot en sikker vinder før staldkammeraten Giovanni Torkdahl foran weekendens største tilskuertal og vurderet til lidt mere end 3.500 gæster. 

Søndag var det så tid til primært Jydsk 4-Årings Grand Prix 2024, men som vanligt omkranset af eks. Preben Munchs Mindeløb, men i år også et veldoteret stayerløb hhv. Jubilæumsløb for bedste klasse. Og med det måske flotteste opløb i Grand Prix’ets historie med seks heste inden for halvanden meter  var det så (naturligvis) legenden Steen Juul, der nåede stregen først bag Jigger. Ja, som i hovedløbet lørdag blev det endda til dobbeltsejr, da Jefferson besatte andenpladsen for gæstekusk Knud Mønster. 
Nævnes skal også et hollandsk i form af Jaap van Rijn, der bag veltrimmede heste tog sig af både stayerløb og Jubilæumsløbet – begge med 100.000 kr. i førstepræmie. 

Vinder af Jydsk 4-årings Grand Prix - Steen Juul med Jigger.

Der var godt fyldt op på tribunerne under weekendens løb

"Jeg har ømme ben!"

Dagen derpå var det også en velfornøjet daglig leder på Jydsk Væddeløbsbane, Anders Ebsen, som kunne se tilbage på en særdeles vellykket weekend. 

-Vi kan kun være tilfredse – men jeg har godt nok ømme ben efter at være stående og gående i tre dage, indleder Anders Ebsen sin gennemgang af weekenden. 

-Det er vores vurdering, at alt fungerede som tænkt eller ønsket. Der vil altid være lidt justeringer fra den ene dag til den næste, men jeg synes, at vi havde fået lavet de doceringer og placeringer, der svarer til det antal tilskuere, som fyldte pladsen ud. Køen ved de forskellige foodtrucks blev aldrig for lange, og pladsen ned til bordene var fin, og da samtidig bemandingen synes at virke, så bør vi være tilfredse. 

Og tilskuertallene..

-Vi mangler lige de sidste tal fra Tickster, men umiddelbart var vores vurdering omkring de 8500 samlet på de tre dage, og det er vi da glade for. Der er jo en del med partoutkort, hesteejere m.m., men tallet giver dels en samlet entréindtægt på op mod 300.000 kr., dels en masse nye gæster med en god oplevelse og derved lysten til at komme igen, forklarer Ebsen videre. 

-Der var flere, der ikke helt kunne se konceptet med en DJ og levende musik på en væddeløbsdag, men det fungerede super fint nede foran vindercirklen og med højttalerne rettet mod publikum. Dem brugte vi så også løbsdagen igennem med speakerlyden, og det må vi sige var en stor succes. Måske skal vi tænke det ind som en permanent løsning – og på alle baner. 

Hvordan ser du på mulighederne for en gentagelse – altså med en trippel-event?

-Lidt sjovt, at du spørger, for jeg har faktisk selv tænkt tanken. Vi har jo altid den store Grand Prix-weekend i slutningen af juni og skal så pille alt ned, indtil det et par uger senere skal op igen, når Jydsk Derby skal afvikles for galophestene. Meget planlægning kunne profitere af, at vi havde de tre dage som den faste store jyske weekend – det må vi se på, slutter manden med de meget ømme ben. 

Til et 100-års jubilæum hører noget særligt til - der var derfor lavet et museum om banens historie for alle interesserede

Baneleder, Anders Ebsen

Flotte spilcifre

Med årets helt nye koncept og de tre løbsdage er det reelt ikke muligt at sammenligne spilomsætningen med tidligere år. For det første var Hoppe Grand Prix’et placeret på en af de i forvejen attraktive fredage, for det andet har lørdagens Jydsk Derby tidligere været placeret på søndage med galoppens søndags V64-spil, og for det tredje var søndagens Grand Prix-dag begunstiget af GS75. 

Sidstnævnte udløste en omsætning på mere end ni mio. kr., så et samlet tal for weekendens omsætning på 13,6 mio. vælger vi at betegne som ganske positivt. Vi vinder tilbage med en opsamling med første halvår af 2024 afviklet, og tallene går bestemt i den rigtige retning nu. 

Nævnes skal også, at Bet25 registrerede ca. 450 nye sign ups lørdag, og hvor de faktisk stod for op mod 30 % af spilomsætningen på galopdagen. 

En stor weekend er ovre – kommer der måske flere med samme koncept?

Dyk ned i flere flotte billeder fra dagen

Fik du læst...

Se flere nyheder