Lørdagens danske løb: Hvem vinder Århus Stiftstidende Jydsk Derby 2024?

I eftermiddag med start klokken 13.45, afvikler Jydsk Væddeløbsbane årets største galopdag i provinsen kaldet Jyllandsløbsdagen. Der er ni forrygende løb for fuldblodshestene, hvor Århus Stiftstidende Jydsk Derby er hovedbegivenheden.

 

Der er en samlet præmiesum på hele 500.000 kroner i det "jydske derby", den højeste i løbets historie. Tolv gode 3-årige dyster i dagens hovedbegivenhed, som afvikles over distancen 2150 meter. På papiret kan den lokale træner Lea Olsen gentage sidste års sejr med King Ferdinand. Hun har de to højest handicappede heste Giovanni Torkdahl og Biot, som begge vandt storløb i fjor, som i år har gode placeringer i de større opgør.

Løbsdagen byder på en lang række storløb. Startende med 2-års Grand Prix, efterfulgt Stormagasin Sallings Petit Prix, hvor der er en samlet præmiesum på 105.000 kroner.

Ti gode ældre heste dyster om en førstepræmie på 60.000 kroner i JVBs 100 Års Jubilæumsløb - Jydsk Champion Stakes. Her er forhåndsfavoritterne Lea Olsen-duoen Sir Jeffrey og New York Strip, samt Bettina Andersens Lucien.

Vejrudsigten lover 17-18 grader og sol og skyer. Så perfekt væddeløbsvejr, her på andendagen af Jydsk Væddeløbsbanes 100 års jubilæum. Der er mange heste med i de fleste af løbene og de er assisteret af topryttere som Oliver Wilson, Jacob Johansen, Nicolaj Stott, Carlos Lopez mfl. 

Der bydes på både et V4 og et V5-spil. 

Alle sejl er sat til for at skabe en forrygende løbsdag med god stemning, musikunderholdning og forrygende opløbskampe.

Se baneprogrammet her

Læs desuden på dette link : Ugens Aarhushistorie: Jydsk Væddeløbsbane 100 år

 

 

 

Fik du læst...

Se flere nyheder