Nyt videosystem skal øge gennemsigtigheden i dommerkendelser

Søndag den 11. august blev Jydsk 3-årings Grand Prix afholdt på Jydsk Væddeløbsbane, hvor afviklingen af et løb affødte en efterfølgende debat om hvad der egentlig skete i opløbet. På baggrund af debatten har landsdommer Bent Koch, i samarbejde med Dansk Hestevæddeløb, besluttet, at belyse løbsdagen yderligere ved at give indsigt i dommernes arbejdsredskaber og deres beslutningsprocesser under løb.

Dommerne har under løbene adgang til omfattende videomateriale, som giver dem mulighed for at analysere løbene i detaljer – noget, der ofte rækker ud over, hvad man kan opfange på livestream eller med det blotte øje. 
For at øge gennemsigtigheden har Dansk Hestevæddeløb gennem et stykke tid arbejdet på en løsning, hvor dette materiale kan indgå i et system, der muliggør brug i offentlige sammenhænge.
 
Som en reaktion på hændelsen under Grand Prix-løbet har landsdommer Bent Koch udarbejdet en eksempelvideo, der viser, hvordan denne teknologi fungerer i praksis. I videoen, som du kan se her i artiklen, får du et indblik i et af dommernes arbejdsredskaber - opløbskameraet, samt en forklaring på den specifikke situation.

Det er Dansk Hestevæddeløbs hensigt, at vi lejlighedsvis kan offentliggøre tilsvarende videoer på løbsdagen eller umiddelbart efter, hvis det vurderes at have almen interesse.
 
Vi håber, at den kommende mulighed vil give mere indsigt i dommernes arbejde og de beslutninger, der træffes af dem og generelt i Dansk Hestevæddeløb regi. 
 
Har du yderligere spørgsmål om det nye system, kendelsen eller andet, kan du kontakte os på info@danskhv.dk, og vi vil gøre vores bedste for at besvare din henvendelse.