Sygepersonalet skaber tryghed på landets væddeløbsbaner

Se video-indslaget om sygepersonalets arbejde.

Der er kompetent sygepersonale til stede på alle løbsdage på landets væddeløbsbaner.


Besøger man en dansk væddeløbsbane på en løbsdag, kan man være sikker på, at der er kompetent sygepersonale til stede. Sygepersonalet er uddannet til at håndtere ulykkestilfælde på både bane, stald- og publikumsområdet, og har på hele løbsdagen det overordnede ansvar for eventuelle tilskadekomne.

Høj faglighed
Sygepersonalet har den samme uddannelse som det ambulancepersonale, der kører rundt til ulykker ude i samfundet, og er derfor fuldt ud kompetente til at gribe ind ved ulykker. Personalet er uddannet i at håndtere alt fra fysiske skader til hjertetilfælde, og får løbende vedligeholdt deres kompetencer.

Sygepersonalets arbejde starter flere timer før løbsdagens første løb. Her bliver samtlige kuske, ryttere og jockeys alkohol-testet for at kunne starte, ligesom løbsofficials bliver testet. Herefter står sygepersonalet klar, hvis aktive, banens personale eller publikum har behov for hjælp.

Tæt samarbejde med det regionale sygehusvæsen
På samtlige løbsdage er det altid sygepersonalet, der har det overordnede ansvar ved ulykker.

Kræver en hændelse udrykningskørsel af en tilskadekommen, er sygepersonalet omfattet af de samme regler som andre private ambulanceselskaber i landet, men sygepersonalet har de nødvendige autorisationer og direkte kontakt til det regionale sygehusvæsen.

Sygepersonalet håndterer de tilskadekomne på stedet, og kræves der transport til sygehuset, skal regionen give tilladelse hertil, alternativt rekvireres regionens ambulance.

Se video-indslaget her i artiklen, hvor Jesper Sommer fra Sommers Ambulance Service fortæller om sygepersonalets arbejde.

--

Sygepersonalets tilstedeværelse er en del af ”Sikre Baner” (SiBa), der omfatter en række retningslinjer, der skal øge sikkerheden på de danske væddeløbsbaner.